9 Eylül 2013 Pazartesi

KÜNEFE

Günaydın dostlar, bugün sizinle künefe yapımını paylaşıcam, evde yapması zor gibi görünen bu güzel tatlı aslında göründüğü gibi zor değil, herkesin rahatlıkla yapabileceği bir lezzet...

M A L Z E M E L E R

  1. 100 gr. tuzsuz künefe peyniri
  2. 150 gr. taze tel kadayıf
  3. 3 çorba kaşığı yumuşak tereyağ
  4. 2 çorba kaşığı pekmez
  5. 1,5 çay bardağı toz şeker
  6. 1,5 çay bardağı su

YAPILIŞI;

Öncelikle kadayıfımızı küçük parçalara bölmekle başlayalım, sadece koparma işlemi yapalım ve elimizde kadayıf'ı sıkmayalım yoksa hamurlaşma olur kadayıf da. Kadayıfımızın bölme işlemi bittiğinde künefeyi yapacağımız tepsimizi yağlamak için 2 çorba kaşığı yumuşak tereyağı ile pekmezi karıştıralım, yani tereyağlı pekmez yapalım, bu karışımı tepsimizin altına ve kenarlarına güzelce sürelim, tepsimizin metal rengini görmememiz lazım ki künefenin altı eşit bir şekilde kızarsın, yağlama işlemi bittikten sonra kadayıfımızı altına döşeyelim. Boşluk kalmayacak şekilde ve 1/2 cm i geçmeyecek şekilde elimizle bastıra bastıra döşeme işlemini yapalım. İlk katı bitirdikten sonra künefe peynirimizi istediğimiz oranda içine küçük parçalar halinde yerleştirelim. Artık geldik son kata, kalan kadayıfımızı da en üste koyup elimizle veya bir tabağın arkasıyla iyicene sıkıştıralım ve düz bir tabaka elde edelim. Resimde gördüğünüz gibi yapalım, benim kullandığım tepsi künefe tepsisi olduğu için incelik ayarını yapmam kolay oldu, siz ev kendi tepsiniz ile yapacağınızdan künefenizin kalınlığı 1 cm'i geçmemeli.




Tepsimizi fırına koymadan önce ocakta şerbetimizi kaynatalım ve soğumaya bırakalım.

Fırına koymadan önce, künefemizin üzerine kalan 1 çorba kaşığı tereyağımızı küçük parçalar halinde koyalım ve daha önceden 210 C de ısıtılmış fırınımızın alt gözüne yerleştirelim, yaklaşık 10 dakika sonra künefemizin altı pişmiş ve tepsiyi salladığımızda künefemiz içinde hareket edecek hale gelmiş durumda olacaktır. Künefemizi çevirdikten sonra bir 10 dakika daha pişmesini bekledikten sonra fırınımızdan alalım ve önceden soğuttuğumuz şerbeti üzerine dökelim,


Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlar: