3 Eylül 2013 Salı

GÜNÜN YEMEĞİ ÇAKMA KFC BUTLARI :))))

Merhaba arkadaşlar, bugün sizlere dün bizzat yapıp denediğim ve ailecek hoşumuza giden, çakma KFC butlarının sırrını ve yapılışını anlatıcam, rivayete göre 11 değişik baharat karışımından yapılan bu butlar benim elimde 13 baharata döndü... Sebebide yarın birgün bu sayfaya bakan KFC yetkilileri ile tartışmamak için :)))

M A L Z E M E L E R

  1. 1 çay kaşığı KEKİK
  2. 1 yemek kaşığı FESLEĞEN
  3. 1 çay kaşığı TARHUN
  4. 1 yemek kaşığı MERCANKÖŞK
  5. 1 yemek kaşığı ADAÇAYI
  6. 1 yemek kaşığı KARABİBER
  7. 1 yemek kaşığı BEYAZ BİBER
  8. 1 yemek kaşığı TATLI TOZ BİBER
  9. 1 çay kaşığı ACI TOZ BİBER
  10. 1 yemek kaşığı SOĞAN TOZU
  11. 3 yemek kaşığı SARIMSAK TOZU
Buraya kadar orjinal karışım olup, aşağıdaki sıralayacaklarım benim ekstra ilave ettiğim malzemeler;

  12.  3 yemek kaşığı MISIR UNU
  13.  5 yemek kaşığı CORN FLAKES (eliniz ile ufalayacaksınız)

Bu baharat karışımlarını bir kasede karıştırın, daha sonra bu karışımı 2,5 Su bardağı un ile homojen şekilde karıştırın ve en son olarak istediğiniz tuz miktarını belirleyip birkez daha karıştırın.





Bir başka kasede 3 yumurtayı çırpın ve üzerine yarım çay bardağı süt koyun ve karıştırın, artık sıra geldi kızartma işine, kızartma yağı olarak MISIRÖZÜ yağı kullanın, ayçiçek yağı hemen kararcağından zenci tavuk butu istemezsiniz.


Yağımızı orta sıcaklıkta ısıttıktan sonra, butlarımızı ilk olarak baharat karışımına daha sonra sütlü yumurtaya batırın ve en son olarak tekrar baharat karışımına bulayın, burdan da direk yağ ın içine ve butlarımızı yaklaşık 12-15 dakika kızartın..

Bundan sonra diyecek birşey yok AFİYET OLSUN demekten başka...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlar: