12 Eylül 2013 Perşembe

MAGNOLİA TATLISI

Birçok kişinin bildiği ve bileni kadar bilmeyeni de çok olan bu tatlının tarifini bugün sizlerle paylaşıcam, orjinaline %99 oranında yakın olan bu tarifi umarım beğenirsiniz.

M A L Z E M E L E R

  1. 5 Çorba kaşığı esmer şeker
  2. 2 Çorba Kaşığı mısır nişastası
  3. 2 Çorba kaşığı un
  4. 3 adet yumurta sarısı
  5. 1 Çorba kaşığı tereyeğ (tuzsuz)
  6. 1,5 Lt. süt
  7. 1 paket Dr.Oetker vanilyalı pasta kreması
  8. 1 paket Dr.Oetker Creme O'le vanilyalı tatlı
  9. 1 Çorba kaşığı Labne
  10. Yarım su bardağı su
  11. 3 paket vanilya


S Ü S L E M E
  1.  1 Adet muz
  2.  6 Adet Çilek
  3. 15 Adet Bebek bisküvisi

Y A P I L I Ş I

İlk olarak derin bir kasenin içinde yumurta sarılarını, esmer şekeri, nişastayı ve unu koyalım, şekerler eriyene kadar karıştıralım. Daha sonra üzerine bir su bardağı süt dökelim ayrıca ve karışımın tamamen erimesi için  karıştıralım. 1 lt. sütümüzü ve yarım su bardağı suyu ocak üzerinde orta ateşte kaynatmaya başlayalım ve ılımaya başladığı an hazırladığımız karışımı yavaş yavaş dökerek sütümüzü karıştıralım. Çırpma teli kullanırsanız içindeki karışımın topaklanmasını önlemiş oluruz. Vanilya'yı ve tereyağımızı da içine atalım ve sütümüz yoğunlaşana kadar karıştırmaya devam edelim.
Piştikten sonra altını kapatalım ve soğumaya bırakalım.

Kalan sütümüzü derin bir karıştırma kabına koyalım ve içine pasta kreması tozunu, Creme O'le tozunu dökelim ve mikser yardımıyla koyulaşana kadar karıştıralım; en son içine Labne peynirini ilave edelim ve 1 dakika daha karıştıralım.

Artık elimizde 2 ayrı karışım var, bu iki karışımı birleştirelim ve çırpma teli ile homojen bir karışım olana kadar karıştıralım. Çırpma telinde kalan Magnolia yı yemeği unutmayın, en lezzetli kısmı burası bence.

Yaptığımız bu karışımın yarısını kullanacağınız kabın içine dökün, ilk katın üstüne muz ve çileği istediğiniz şekilde döşeyin ve üzerine geri kalan karışımı dökün. 
Son olarakta bebe bisküvilerini toz haline getirin ve tatlımızın üzerine dökün. Buzdolabında 1 saat dinlendirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.


AFİYET OLSUN,

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlar: