3 Eylül 2013 Salı

Akşamdan hazırlayıp ertesi gün için yapacağınız çok güzel bir köfte tarifi veriyorum şimdi,

Bu hazırlayacağımız köfte inegöl köfte yumuşaklığında ve gerçek bir hamburger köftesi tadında olacak, iki köftenin birleşmesi sonucu çıkan bu köfteyi hem evde hemde mangalda yapabilirsiniz.

M A L Z E M E L E R

  1. 750 gr. Dana Kıyma (orta yağlı)
  2. 250 gr. Kuzu Kıyma (orta yağlı)
  3. 100 gr. Kuyruk Yağı
  4. 1 Su bardağı Galeta Unu
  5. 1 Su bardağı Su
  6. 2 paket karbonat
  7. 2 yemek kaşığı hardal
  8. 1 adet buyuk boy soğan

İlk olarak Kıymalarımızı bir kapta yaklaşık 5 dakika birleşmesi için yoğuruyoruz, daha sonra etimizin içine karbonatı döküyoruz ve 2-3 dakika daha yoğuruyoruz. Karbonatın eşit şekilde yayılmasına dikkat edelim. Bundan sonra sırasıyla Hardal, Galeta Unu ve Su'yu içine dökerek 10 dakika kadar yoğuruyoruz, yorulursanız periyotlar halinde yoğurabilirsiniz. Yoğurduğumuz bu köfte harcımızın üzerini streç film ile kaplayıp bir gece buzdolabında bekletiyoruz.

Ertesi gün köfte harcımızın hafif şiştiğini göreceksiniz, mutfak robotunda veya rende de soğanımızı bir güzel parçalıyoruz, daha sonra bir süzgeç veya süzme bezi yardımıyla soğanımızın suyunu köfte harcına sıkıyoruz, soğan tanelerinin içine düşmemesi gerekir. Tuz'unu da ilave ederek sonkez yoğuruyoruz. Artık köftelerimiz hazır, şekillendirmek için avuç içlerimizi soda ile ıslatarak lezzetli köftelerimizin son şeklini veriyoruz..

AFİYET OLSUN

1 yorum:

  1. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

yorumlar: