16 Eylül 2013 Pazartesi

TAHİNLİ PİDE-HAŞHAŞLI PİDE

Merhaba sevgili arkadaşlar, bugün sizinle paylaşacağım tarif Tahinli pide ve Haşhaşlı Pide;

M A L Z E M E L E R
  1. 4 Su bardağı un
  2. 1 paket kuru maya
  3. 1 tatlı kaşığı toz şeker
  4. 1 tatlı kaşığı tuz
  5. 3 çorba kaşığı zeytinyap
  6. 1,75 su bardağı ılık su
  7. Tahin
  8. Toz Şeker
  9. Haşhaş Ezmesi

Y A P I L I Ş I

İlk olarak un'umuzu yoğurma kabımızın içine eleyerek koyalım ve kuru mayamızı un'umuz ile karıştıralım, şeker'i de ilave edelim ve yavaş yavaş su'yu dökerek karıştırmaya başlayalım. Tuz'u da ilave edip yaklaşık 10 dakika hafif cıvık bir hamur elde edelim. Daha sonra hamurumuzun üzerini kapatarak dinlenmeye bırakalım. 30 dakika dinledirdikten sonra hamurumuzu bir kez daha yoğuralım ve mayalamaya bırakalım. Yaklaşık 1-1,30 saat sonra mayalanmış hamurumuzu alalım 5 eşit parçaya bölelim, pazılara böldüğümüz hamuru 20 cm çapında açalım. İçine tahin veya haşhaşımızı koyalım. Hamurumuzun tel tel açılması için 3 yemek kaşığı toz şekerimizide ilave edelim. Haşhaş ve tahin miktarını sizin zevkinize bırakıyorum. Harcımızıda ilave ettikten sonra hamuru dörde katlayalım ve iç harçla hamurun birleşmesi için yoğuralım. İç harcla tamamen karıştığına kanaat getirdiğimiz hamurumuzu elimizde 1 cm kalınlığında uzun bir şerit haline getirelim. Şerit haline getirdiğimiz hamuru spiral şeklinde dolayarak yuvarlak bir forma getirelim. Pişirme tepsimizin üzerine folyo serelim ve üzerini yağladıktan sonra hamurumuzu üzerine koyalım. Elimizle yaptığımız hamurun üzerine bastıralım ve katların birbirine yapışmasını sağlayalım. Fırınımızı 180 C derecede ısıtalım ve pidelerimizin pişmesi için yaklaşık 40 dakika bekleyelim. 


Afiyet olsun.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlar: