21 Eylül 2013 Cumartesi

ÇOK KATLI FIRIN KÖFTE

Bugünkü yemeğimizi eşim Maya Tunca'nın katkıları sayesinde yarattık, herkesin rahatlıkla yapacağı ve misafirlerine sunabileceği değişik bir yemek.

M A L Z E M E L E R

  1. 1/2 kg. dana-kuzu kıyma karışık
  2. 1/2 su bardağı galeta unu
  3. 1 yemek kaşığı hardal
  4. 4 adet orta boy patates
  5. 4 adet orta boy kuru soğan
  6. 4 adet haşlanmış yumurta
  7. Rendelenmiş kaşar (isteğe göre)
  8. Mayonez

Y A P I L I Ş I

İlk olarak köftemizi yapmakla başlayalım, kıyma'yı, galeta unu'nu ve hardalı birlikte yoğuralım, içine 1-2 çorba kaşığı soğuk su koyalım ve tüm harcın karıştığına emin olana kadar yoğuralım. Köfte'miz hazır olduktan sonra dinlenmesi için buzdolabına koyalım.

Sıra soğanlarımıza geldi, soğanları halka halka doğrayalım ve zeytinyağ da hafif pembeleşene kadar kavuralım, burdaki ince çizgi soğanların tam olarak dirilik ve yumuşaklık arasında tutmak.

Patateslerimizi rende yardımı ile doğradıktan sonra kararmaması için tuzlu suda bekletelim.

Artık bütün malzemelerimiz hazır, fırınımızı 180C e ayarlayalım ve ısınması için açalım. Tepsimizin üzerine yağlı kağıdımızı koyalım ve üzerine zeytinyağ gezdirelim. Artık katlarımızı oluşturmaya başlayabiliriz. İlk olarak Köftelerimizi hamburger köftesi şekli verelim ve ilk kat için tepsiye yerleştirelim. Üzerine pişirdiğimiz soğanlardan koyalım. Soğanların yağını süzerek koyarsanız yemek hafif olur. Soğanların üzerine haşlanmış yumurtalarımızdan koyalım. Yumurtaları küçük parçalar halinde doğramanızı öneririm. Yemeğimizin son iki katına geldik, yumurtaların üzerine rendelenmiş patatesi koyalım ve en üst kata rende kaşarı koyalım. Yemeğimizin en önemli yerine geldik, mayonez; mayonezide halkalar yaparak kaşar peynirinin üzerine sürelim.

Fırında yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra afiyetle yiyebilirsiniz.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlar: