8 Eylül 2013 Pazar

GÜVEÇ

Günün ikinci paylaşımı olarak sizlere evlerinizde de yapabileceğiniz harika bir güveç tarifi vereceğim. Biz karafırın da pişirdik ve ilk denememizde harika bir sonuç aldık.

M A L Z E M E L E R

  1. 1 kg. kuzu kemikli et
  2. 4 adet patates
  3. 10 adet arpaçık soğan
  4. 6 diş sarımsak
  5. 2 adet kabak
  6. 2 adet patlıcan
  7. 4 adet domates
  8. 8-10 adet yeşil biber (istediğinizi koy bilirsiniz)
  9. ayçiçek yağı, tereyağ, salça, sıcak su, kekik, tuz ve karabiber.



Yapılışı;

Malzemelerimizin hepsini yıkayalım ve kuruması için kağıt havlunun üzerine koyalım, ben toprak güveç kullandım ancak elinde olmayanlar ısıya dayanıklı, derin fırın kaplarını kullanabilir.

Sırasıyla güveç tencerimizin içine ayçiçek yağımızı koyalım ve kabın her tarafını yağlayalım, üzerin etlerimizi koyalım. Etlerimizi tabanın her tarafına yerleştirelim. Artık sebzelerimizin vakti geldi, sırasıyla soğanımızı doğramadan koyalım üzerine patateslerimizi, kabaklarımızı ve patlıcanımızı dizelim.Aralara sarımsaklarımızı ikiye bölünmüş şekilde serpiştirelim. Biberlerimizide bütün şekilde tencerimizin üzerine koyduktan sonra, halka halka kestiğimiz dometeslerimizi tencerimizin en üstüne yerleştirelim. Bütün malzemelerimizin birleşmesi için elimizle hafifçe bastıralım.

Bir başka kapta, 1,5 su bardağı sıcak su, 2 yemek kaşığı salça, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı tuz ve karabirberi karıştıralım ve bu karışımı domateslerimizin üzerinden tenceremizin içine dökelim.

Son bir işlem kaldı ve yemeğimizin üzerine 4 parça tereyağımızı koyalım ve üzerini folyo ile kaplayalım, önceden ısıttığınız fırında pişirmeye bırakalım. Ben karafırında pişirdiğim için sıcaklık farklılığı olacaktır. Ancak siz 210 C derecede pişirirseniz iyi sonuç alacaksınızdır, yemeğimizin pişme süresi 2,5 saat.

 Artık yemeğimiz pişti, Afiyet olsun....





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlar: