M A L Z E M E L E R (6 kişilik)
- Şeker Fasulye ( 2 su bardağı)
- 400 gr. dana kuşbaşı et
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 2 çorba kaşığı domates salçası
- 2 çorba kaşığı balsamik sirke
- 1 çorba kaşığı esmer şeker
- 1 çorba kaşığı Heinze ketçap
- 1 çorba kaşığı Heinze hardal
- Tuz, kekik, fesleğen, karabiber
- Yarım çay bardağı zeytinyağ
Y A P I L I Ş I
Bir gece önceden karbonatlı su da ısladığımız kurufasulyelerimizin suyunu süzüp bir tarafta bekletelim. Düdüklü tenceremizin içine yağımızı koyalım ve çok ince doğradığımız kuru soğanları pembeleşene kadar kavuralım, pembeleşen soğanlarımızın üzerine dana etimizi koyalım ve kavurma kıvamından daha az pişirelim. Etimiz iyicene sulanmaya başladığında kabuğu soyulmuş ve rendelenmiş domateslerimizi ilave edelim, yaklaşık 5-6 dakika domateslerin etin içine işlemesi için beraber pişirelim. Şimdi sıra domates salçamızı, ketçap'ı ve hardal'ı ekleyelim ve çok güzel bir şekilde karıştıralım.Bundan sonra yapmamız gereken fasulyelerimizi tencerenin içine koyup 3-4 dakika daha karıştırmakta karıştırırken fasulyeleri ezmeden karıştırmaya dikkat edin. Fasulyelerimizn üzerini 2 parmak geçecek kadar sıcak su koyalım ve sirke, şeker ve baharatlarımızı ilave edelim, düdüklü tenceremizin kapağını kapatmadan kısık ateşte 6-7 dakika daha pişirelim. Bundan sonra sizin düdüklü tencerinizin yeteneklerine kalmıştır, ben 20 dakika pişirdim ve tam kıvamında oldu.
Gördüğünüz gibi bu fasulye çok sulu olmamakla beraber bu güzel kırmızı rengi almakta.
Afiyet olsun...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
yorumlar: