26 Eylül 2013 Perşembe

ŞEKERPARE

Bugün sizlerle bana göre tatlıların kralı olan şekerpare nin tarifini paylaşıcam;

M A L Z E M E L E R
  1. 1 paket tereyağ (oda sıcaklığında yumuşamış olacak)
  2. 3 yumurta
  3. 1/2 su bardağı irmik
  4. 1/2 su bardağı toz şeker
  5. 1/2 çay bardağı pudra şekeri
  6. 1/2 çay kaşığı tuz
  7. 3 su bardağı un
  8. 1 paket toz vanilya
  9. 1 paket kabartma tozu
  10. 1 yumurta sarısı üzeri için

Ş E R B E T İ

  1. 6 su bardağı su
  2. 4 su bardağı toz şeker
  3. Limon kabuğu, kabuk tarçın 

Y A P I L I Ş I

İlk olarak yumurtamızın sarılarını ve beyazlarını ayıralım, bu tarifte beyazları kullanmayacağız. Yumurta sarılarımızı ve toz şekeri mikser yardımı ile çırpalım. Daha sonra üzerine irmiği ilave edelim ve çırpmaya devam edelim. Çırpma işlemi bittikten sonra yumuşamış olan tereyağımızı ve pudra şekerini yumurtamızın içine ilave edelim, yumuşacık bir hamur kıvamına gelene kadar karıştıralım. Sıvı malzemelerimizi karıştırdıktan sonra unumuzu, vanilyayı ve kabartma tozunu ilave edelim. Burda dikkat edilecek konu 2 su bardağı unu döktükten sonra yoğurmaya başlayalım ve 3. su bardağı unu azar azar ilave edelim. Ele yapışmayacak yumuşaklıkta hamur elde edene kadar un koymaya devam edelim. Hamurumuzu oluşturduktan sonra üzerine streç film ile kaplayarak buzdolabında 20 dakika dinlenmeye bırakalım.Hamurumuz dinlenirken şerbetimizi kaynatmaya başlayalım, bütün malzemelerimizi tencerede 2 taşım kaynattıktan sonra soğumaya bırakalım. Şerbetimiz soğuk tatlımız sıcak olacak bunu unutmayalım.

Dinlenmiş hamurlamızı, yağlanmış tepsimizin içine istediğimiz şekili vererek dizelim. Bir çatal yardımıyla şekerparelerimizin üzerine çizgiler çizelim ve üzerine bir yumurta sarısını sürelim. Önceden 180 C de ısıtılmış fırınımızda yaklaşık 40 dakika üzerleri ve altının piştiğine emin olana kadar pişirelim. Pişmiş olan tatlılarımızın üzerine soğuk haldeki şerbetimizi dökelim ve bir kaşık yardımı ile tatlıların şerbeti içine çekmesini sağlayalım.

Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlar: