11 Kasım 2013 Pazartesi

CUP CAKE- HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTLÜ

CUP CAKE- HİNDİSTAN CEVİZİ SÜTLÜ

M A L Z E M E L E R

  1. 150 gr. Tereyağ
  2. 270 gr. Beyaz toz şeker
  3. 3 Yumurta
  4. 260 gr. Beyaz un
  5. 2 tatlı kaşığı vanilya özü
  6. 2 çay kaşığı kabartma tozu
  7. 1 çay kaşığı karbonat
  8. 1 cup Hindistan cevizi sütü (marketlerde bulunuyor)
  9. 1 yemek kaşığı beyaz sirke
  10. 1 fiske tuz


Y A P I L I Ş I

Oda sıcaklığında yumuşamış olan tereyağını ve şekeri mikser yardımı ile birbirine tamamen karışına kadar çırpalım, daha sonra bu karışımın içine yumurtalarımızı birer birer atarak karıştırmaya devam edelim. Şeker taneleri gözle görülemeyecek kadar karıştırdıktan sonra içine vanilyamızı ilave edelim.
Başka bir kapta kuru maddelerimizin hepsini eleyerek karıştıralım. Artık elimizde iki karışım mevcut, asıl can alıcı kısım olan Hindistan cevizi sütümüz. (Bu sütü büyük marketlerde konserve olarak bulabilirsiniz fiyatı 5-7 TL arasında değişmektedir.) Sütün içine 1 tatlı kaşığı sirkeyi dökelim ve yaklaşık 10 dakika bekleyelim. Bu sirkeli karışımı yumurtalı sıvı karışımın içine dökelim ve tekrar karıştırmaya devam edelim, Hindistan cevizi sütünün beyazlığı kaybolana kadar karıştıralım. Sıra geldi kuru maddelerin karışıma eklenmesi. Azar azar kuru maddelerimizi karıştıralım ve hamurun son halini oluşturalım. Elimizde artık çok güzel akışkan bir hamur oluştu. Hamurumuzu 12 adet standart cup cake kağıtlarına eşit bir şekilde koyalım. Fırınımızı 175 derecede ısıtalım ve keklerimizi 22-25 dakika pişirelim. Bu kek 4 gün ıslaklığını kaybetmeden ve bayatlamadan durmakta. 

AFİYET OLSUN