8 Ekim 2013 Salı

FIRIN SÜTLAÇ

Uzun süredir sizlerle bir tarif paylaşamadım, işlerimin yoğunluğu ve biraz da tembellikten dolayı. Bugün size güzel bir fırın sütleç tarifi vericem, biraz zamanı olan ve kolları yorulmadan çalışacak kişilere uygun bir tarif.

M A L Z E M E L E R (4 ADET)

  1. 1,5 lt. günlük süt
  2. 150 gr. toz şeker
  3. 75 gr. pirinç (yerli balıkesir-gönen pirinci)
  4. 1 paket vanilya
  5. 1 çay kaşığı tuz.

Y A P I L I Ş I

Derin bir tencerede süt'ümüzü kaynatalım. Kaynatırken süt'ü ara ara karıştıralım ki dibi tutumasın. Kaynayan süt'ü başka bir tencereye alalım ve üzerine bir kere yıkadığımız pirinci ilava edelim. Ocağımızın altını kısalım ve 30 dakika karıştararak pirincimizin sütün için erimesini sağlayalım. Pirinçlerimizin erimesini ve sütün yoğunlaştığını hissettiğimizde şekeri ve tuz'u ilave edelim ve 10 dakika daha karıştıralım. Sütümüzün altını kapatalım ve 1 paket vanilyamızı süt'e katalım ve güzelce karıştıralım. Artık sütlacımız hazır. Isıya dayanaklı fırın kaplarımızın içine üzerinde yarım parmak kalacak şekilde dökelim. Fırınımızı 180 C de ve ızgara bölümünü açalım ve ısınmaya bırakalım. Kablarımızı bir tepsinin içine koyalım ve yarısına kadar sıcak su koyup tepsiyi fırına koyalım. yaklaşık 5-6 dakika da üzerleri kızarmaya hatta yanmaya başlayacaktır. Fırının başından ayrılmasanız iyi olur çünki fırın sütlaç değil yanık sütlaç yemek zorunda kalırsınız. Afiyet olsun.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

yorumlar: